zde se nacházíte:
Úvod > Blog

Miroslav Havelka

REALITY, INVESTICE - SERIÓZNĚ

Jak dobře koupit nemovitost?

24.10.2019 | Miroslav Havelka

Jak dobře koupit nemovitost?

 
Na tuto otázku není jednoduchá odpověď. V době, kdy je nemovitostí nedostatek, tak podmínky hry v podstatné většině případů určuje prodávající. Zejména u atraktivních nemovitostí to pak vypadá tak, že je kupující vůbec rád, když mu prodávající nemovitost prodá.

Co může tedy kupující v rámci svých příprav na koupi nemovitosti udělat?

Vyhledejte si nabídky na některém z realitních serverů. Jednoznačně doporučuji sreality.cz, které obsahují nepřeberné množství zakázek. Weby, kde prezentují své zakázky přímo vlastníci bych vynechal, neboť komunikace je obvykle velmi nesnadná.

Porovnejte svůj výběr – leckdy se může stát, že jednu nemovitost inzeruje více zprostředkovatelů s různými údaji. Rozdíly bývají nejen v uvedené ceně, ale také v podlaží, výměře nemovitost a dalších parametrech.

Dojednejte si prohlídku a přijďte včas. Projděte se nemovitostí a zbytečně neprojednávejte detaily obchodu s vlastníkem (pokud je přítomen). Efektivní je vést veškerá jednání přes zprostředkovatele.

Rozhodněte se rychle. Případné návrhy smluvních dokumentů si prostudujte a zkonzultujte. Nedoporučuji začít „předělávat“ smluvní dokumentaci. Mohlo by se stát, že prodejce realizuje obchod s někým méně komplikovaným.

Trvejte na úschově finančních prostředků u advokáta. Naše kancelář využívá pro tyto účely prověřenou advokátní kancelář.