zde se nacházíte:
Úvod > Blog

Miroslav Havelka

REALITY, INVESTICE - SERIÓZNĚ

Certifikace nebo zkušenost?

17.04.2018 | Miroslav Havelka

Certifikace nebo zkušenost?

Posledních několik let se výrazně zvýšil počet nabídek od různých společností, které nabízí školení a certifikace makléřů. Denně nám přijde prostřednictvím elektronické pošty, případně telefonické komunikace řada nabídek na proškolení kohokoliv na cokoliv. Nechci vzdělání a znalosti pracovníků realitních kanceláří nikterak zlehčovat, ale řada věcí se prostě nedá naučit na několikahodinovém školení či seminář. Ano, semínko znalosti může být zasazeno, ale kvalitu přinese až skutečná praxe, prožití dané obchodní situace a reakce na ni.

Řadu klientů mohou různé certifikáty, certifikace či výčet znalostí obchodníků, kterými se prezentují ve svých inzerátech oslovit, ale každý by si měl po počátečním nadšení uvědomit realitu. Ke znalostem a zkušenostem zkratka v podobě školení nevede.

Zeptejte se makléře, než mu svěříte k prodeji svoji nemovitost, kolik obchodů za svoji praxi zprostředkoval, jaký počet nemovitostí sám nakoupil, rekonstruoval, oddlužil. Lepší než jakékoliv školení je praxe, praxe a znovu praxe.

V dnešní době je navíc trendem, že každý makléř musí být minimálně obchodníkem, fotografem a právníkem v jednom. Je to skutečně nejvhodnější řešení? U nás máme na každou činnost specialistu – fotky a videa připravuje profesionální fotograf, obchod má na starosti makléř s několikaletou praxí a právní stránku zaštiťuje advokátní kancelář.